GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
18 Ocak 2016 Pazartesi 17:37

Manisa'da basın mensupları için "mesir" yarışması 

Manisa Mesir Komitesi, kent genelinde yerel ve ulusal anlamda yayın yapan basın mensuplarını teşvik etmek amacıyla, 'Manisa ve Mesir' konulu haber, fotoğraf ve röportaj yarışması düzenledi.

Manisa'daki yerel ve ulusal basın mensuplarına teşvik amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğündeki Mesir Komitesi tarafından düzenlenen 'Manisa ve Mesir' konulu basın teşvik yarışmasının tanıtımı; Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği'nde yapıldı. Yarışmanın tanıtım toplantısına Mesir Komitesi üyesi Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Mesir'i Manisa'yı Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç katıldı. 

Komitenin düzenlediği yarışma hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, amacın gazetecilik mesleğinin gelişmesini sağlamak, gazeteciliğe teşvik etmek ve gazetecilerin çalışmalarının ödüllendirmek olduğunu söyledi. Yarışmanın haber, fotoğraf ve röportaj olmak üzere üç ayrı dalda düzenleneceği belirten Coşkun, "Yarışmaya il genelinde görev yapan yerel ve ulusal basında görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın hepsi katılabilecek. Yarışmacılar üç kategoriden sadece bir kategoriye bir eserle katılabilecek. Yarışmaya katılacak eserlerin son bir yıl içinde bir yerde yayınlanmış olması gerekir. Başvurular 20 Ocak 2016 tarihinde başlayacak olup, 31 Mart 2016 tarihinde son bulacak. Yarışmaya katılacak eserler, sunuş yazısı ile birlikte kapalı bir zarf içinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Daire başkanlığına teslim edilecek. Uluslararası ve Ulusal yarışmalarda veya başka kuruluşların düzenlediği yarışmalarda başvuru tarihinden önce ödül almış eserler asla kabul edilmeyecektir" diye konuştu. 

Coşkun, eserlerin daha sonra oluşturulacak 5 kişilik jüri tarafından değerlendirileceğini ve ödüllerin de daha sonra açıklanacağını dile getirdi. Coşkun ayrıca, dereceye girenlere verilecek ödüller haricinde, jüri özel ödülü ve mansiyon ödülünün de olacağını söyledi.(dha)